In de tweede helft bestookt BVCB het doel van c.v.v. Berkel. Zonder enig resultaat. BVCB blijft strijden om het kampioenschap. Foto: GvL.
In de tweede helft bestookt BVCB het doel van c.v.v. Berkel. Zonder enig resultaat. BVCB blijft strijden om het kampioenschap. Foto: GvL. (Foto: Gerrit van Loon)

BVCB weet zich niet te bevrijden

  Sport

Door Gerrit van Loon

BVCB wist op bezoek bij c.v.v. Berkel geen stap te doen naar het kampioenschap. Met een 1-1 gelijkspel bood de buurtgenoot geenszins een helpende hand. Ondanks de soms pittige overtredingen brandde de Lansingerlandse derby in de tweede klasse D afgelopen zaterdag niet echt los.

Berkel en Rodenrijs- Dat het (inhaal)potje c.v.v. Berkel – BVCB niet zomaar een competitiewedstrijd was, bleek wel uit de officiële KNVB-grensrechters die op kwamen draven. In groen-zwart tenue moesten ze hun leidsman bijstaan. Niet dat het veel uitmaakte overigens. Hun waarschuwingen aan de BVCB-trainers –die enkele centimeters voor hun coachvak stonden- en aan de keeper van Berkel bij een uittrap – bal lag iets voor de lijn- waren aan dovemansoren gericht.

Scheidsrechter Korbee liet de wedstrijd later beginnen, omdat hij het niet eens was met de kleur broekjes van het uitelftal. Die zouden teveel op de andere broekjes lijken. De wedstrijd dan. Koploper BVCB begon als vanouds met verzorgd voetbal. Over de grond elkaar aanspelen. Vooruit in plaats van achteruit, al gaat het ook vaak zijwaarts. Berkel is een ploeg die deze competitie de bal sneller door de lucht naar voren speelt. Naar de lange spits Jos Buitenhuis, die ook deze middag een beslissende rol speelt.

BVCB komt tot scoren. Mike van der Steen stuurt Eytan Scheimann de diepte in. Die trekt de bal goed voor, waarna Rob Rutten, half vallend, de bal in de verste hoek van het doel weet te krijgen. Gaat dit de wedstrijd laten ontbranden? Niet echt. Al volgen er enkele gele kaarten. Vlak voor rust is er wat opwinding. Berkel-spits Buitenhuis wordt aangespeeld, manoeuvreert zich in een mangel en krijgt een penalty. Hij neemt en maakt hem zelf. Omdat directe concurrent Hellevoetsluis met 3-1 van CWO won is BVCB de voorsprong van twee punten kwijt. Samen gaan ze aan kop. BVCB rest nog drie finales.

Meer berichten