Charissa Kuiper (in het roze).
Charissa Kuiper (in het roze). (Foto: René Lagerwaard fotografie)

Charissa Kuiper kampioen

  Sport

De 17-jarige Charissa Kuiper uit Bergschenhoek, die sinds augustus 2017 op Papendal woont en traint, is samen met haar partner Meike Versteeg Nederlands Jeugd Kampioen badminton in de vrouwendubbel in de leeftijdscategorie U-17 geworden. De Nederlandse Jeugd Kampioenschappen Badminton vonden plaats op zaterdag 9 en zondag 10 juni in sporthal T kwadraat in Tilburg.

Bergschenhoek - Charissa (in roze tenue op foto) was zowel in de gemengddubbel, met haar partner Brian Wassink, als in de vrouwendubbel, met haar partner Meike Versteeg, als eerste geplaatst. In de gemengddubbel konden Brian en Charissa deze plaatsing niet waar maken, ondanks een hele goede en gewonnen eerste set, verloren zij in drie sets van de uiteindelijke kampioenen.
Mentaal heeft Charissa zich uiteindelijk goed weten te herstellen, want het in de vrouwendubbel als eerste geplaatste koppel heeft de finale weten te halen door een aantal goede partijen te spelen. In de halve finale hadden Charissa en Meike nog een beslissende 3e set nodig om de finale plaats veilig te stellen, maar in de finale hebben Charissa en Meike goed spel laten zien. Na een mooie en spannende eerste set, die zij ondanks een flinke achterstand, toch wisten te winnen konden zij met goed en overtuigend spel ook de tweede set en daarmee het kampioenschap naar zich toetrekken.

Meer berichten