Lars van den Broek (l) en Chantal Blaak.
Lars van den Broek (l) en Chantal Blaak. (Petersproducties)

Eerste editie Ladies Ride met Chantal Blaak

  Sport

Amel Bali

Op 9 september vindt de eerste editie van de Ladies Ride plaats. De parcours loopt gedeeltelijk door Lansingerland. "De Ladies Ride is recreatief bedoeld, maar het is ook mogelijk om je gereden tijd te meten", vertelt Lars van den Broek. De ambassadrice is niemand minder dan wereldkampioene op de weg, Chantal Blaak uit Berkel en Rodenrijs.

LANSINGERLAND – Het recreatieve gedeelte bestaat uit twee verschillende fietstochten: één van 35 km en één van 65 km. De route loopt door de natuurgebieden rondom Rotterdam. Voor de sportieve dames is er ook de mogelijkheid om de 100 km te fietsen. Tijdens dit sportieve parcours is er op de Brienoordbrug een Strava-segment opgenomen, waarmee de tijd kan worden opgemeten. De fietssters nemen het hier op tegen wereldkampioene Chantal Blaak. De winnares krijgt een award. "Het gaat puur om het meten, verder zit er geen wedstrijdelement in deze tocht", vertelt Van den Broek.

De Ladies Ride is niet alleen de fietstocht, maar omvat een totaalconcept van een leuke en gezellige dag uit met vriendinnen of collega's. Zo is er in de ochtend en na de rit de mogelijk om een yogaworkshop te volgen. Er zijn ook diverse foodclubs waar de deelneemsters iets kunnen eten en drinken. Tijdens de rit zijn er twee officiële stops in Lansingerland: één in het gemeentehuis en één bij Wooning in Bergschenhoek. "Vanuit de gemeente organiseren we een lunch. Wees welkom om tijdens je tocht te komen lunchen met alle ladies", vertelt wethouder Ankie van Tatenhove in het promotiefilmpje. Daarnaast is de organisatie in gesprek met diverse kroegen. "We willen de mogelijkheden bekijken, waarbij de deelnemers iets kunnen drinken voor een leuke prijs", vertelt Van den Broek.

De aandacht voor het vrouwenwielrennen groeit met de dag, volgens Blaak. "Tijdens mijn trainingsrondjes kom ik dan ook steeds meer vrouwen tegen. Als Ambassadrice is het voor mij een prachtige uitdaging om mijn steentje te kunnen bijdragen aan het streven van de Ladies Ride, om zo veel mogelijk vrouwen op de fiets te krijgen", vertelt Blaak op de website van Ladies Ride. Ook zet de Ladies Ride zich in voor een andere doelgroep. Zo is er de mogelijkheid om het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam vrijwillig te steunen. "De gemeente is met de actie gekomen. We hebben gezegd als de deelneemsters zich inschrijven voor €15,-, dan kunnen zij een code ontvangen. Met die code geven wij de helft aan het Sophia Kinderziekenhuis", vertelt van den Broek.
"De Ladies Ride zal vooral een gezellige dag voor de deelneemster worden. Voor de mannen is het ook leuk om de vrouwen na de rit op te vangen. Er is ook de mogelijkheid om een fiets te huren. De deelneemsters krijgen een t-shirt van de organisatie en een leuke verrassing", verklapt Van den Broek. "Ik verwacht er heel veel van. We zitten nu al op 1.500 inschrijvingen en verwachten dat er uiteindelijk ongeveer 2.000 vrouwen mee zullen doen."

Meer berichten