Foto: Amel Bali

HBR is blij met vijfde hockeyveld

  Sport

Amel Bali

Het college van burgemeester en wethouders heeft toegestemd met een vijfde veld voor hockeyvereniging HBR op sportpark het Hoge Land. "Dat is fantastisch nieuws", zegt René Reusen, bestuurslid accommodatie van de hockeyclub. Het is de bedoeling dat de hockeyvereniging in augustus 2019 gebruik kan maken van het extra veld.

BERKEL EN RODENRIJS – Na overleg met HBR en naastgelegen voetbalvereniging CVV Berkel, is besloten het nieuwe veld aan te leggen op het oostelijk deel van de gereserveerde uitbreidingsruimte tussen de beide sportverenigingen. "We hebben al bijna 10 jaar een wachtlijst, van vooral kinderen. Bij de laatste telling stonden er 569 kinderen op de wachtlijst. Het zijn vooral jonge kinderen tussen de vijf en acht jaar", zegt Reusen. "Het heeft vooral te maken met de groei van de gemeente Lansingerland en hockey is kennelijk een populaire sport. Sporten is belangrijk, dat stimuleren wij ook. Het moet een vanzelfsprekendheid worden, zodat kinderen het ook langer vol kunnen houden. Het is best wel jammer als kinderen in dit geval willen hockeyen, maar je ze die plek niet kunt bieden. Er zijn soms kinderen die vier jaar op de wachtlijst staan voor ze binnen kunnen komen en dat is best wel lang." Volgens Reusen is de hockeyvereniging al vijf jaar in contact met de gemeente over een vijfde veld.

Sportwethouder Ankie van Tatenhove is blij met de uitbreiding van het sportpark Het Hoge Land. "Het is goed nieuws dat inwoners sporten en bewegen. Gelukkig doen steeds meer mensen dat, daarom houden wij onze accommodaties op peil. Met de uitbreiding met een vijfde hockeyveld kan HBR weer even vooruit. Er is nog ruimte voor meer uitbreiding op het sportpark. Wij gaan de komende jaren bekijken wat voor een veld wij daar nog kunnen aanleggen. Dat is afhankelijk van de capaciteit en de sportbehoefte."

"Het extra veld geeft mogelijkheden, waardoor we een flink deel van de wachtlijst volgend voorjaar alvast binnen kunnen halen. Daarna kunnen elk jaar een kwart meer kinderen beginnen met hockey", zegt Reusen. Extra kinderen betekent ook meer trainers en coaches. "Daar zullen we hard op inspelen. We hebben gelukkig veel oudere kinderen, die ook graag de jongere kinderen willen trainen."

In 2020 zal veld twee van de hockeyvereniging omgebouwd worden van een zandveld naar een waterveld. "Bij hockey zijn er drie type velden. Kunstgras waar zand in gestrooid is, een zogeheten zandveld. Kunstgras waar zand in zit, kun je nat sproeien. Hierdoor gaat de bal net iets harder en strakker." Ook bestaat er een semi-waterveld. "Het hoogste niveauveld is een waterveld, een veld met kunstgras waar niks in zit, dat constant gesproeid moet worden." De keuze om veld twee te transformeren naar een waterveld is belangrijk. Reusen: "We hebben steeds meer teams die op een hoog niveau spelen, dan moet je echt ruimte hebben om de technieken en vaardigheden te oefenen en te ontwikkelen."

Meer berichten