Rob de Hair (links) samen met Norbert de Boer (rechts).
Rob de Hair (links) samen met Norbert de Boer (rechts). (Foto: Amel Bali)

Zaterdag eerste Fun Run Berkel

  Sport

Amel Bali

Plezier staat voorop

Aanstaand weekend heeft Lansingerland twee sportieve dagen in het vooruitzicht. Zaterdag vindt de 63e ronde van de Ster van Berkel plaats. Dit jaar zal ook voor de eerste keer de Fundament Run Berkel plaatsvinden, als onderdeel van de Wielerronde. Fundament Run Berkel is een recreatieloop voor zowel ouderen als kinderen. Zondag wordt het weekend afgesloten met de halve marathon Oostland, waar er verschillende afstanden gelopen kunnen worden en waar er tevens een kidsrun zal plaatsvinden. Initiatiefnemer van Fundament Run Berkel, Rob de Hair, vindt het vooral belangrijk dat de lopers plezier oftewel ´fun´ hebben.

BERKEL EN RODENRIJS – Vroeger vond er tijdens de Wielerronde ook altijd een hardloopwedstrijd plaats. De jongens van de Wielerronde zijn bekenden van De Hair en vroegen hem of hij ideeën had om het hardlopen weer terug te brengen. Zo is het idee voor de Funrun ontstaan. "De naam zegt het al 'fun', dat wil zeggen dat plezier voorop staat. Tijdens het hardlopen kwam ik een andere hardloper tegen, Norbert de Boer, een onwijze sportliefhebber." De Boer is werkzaam bij Fundament Financieel Advies en is vervolgens hoofdsponsor geworden van Fun Run. "Zo ontstond de naam Fundament Run Berkel", vertelt De Hair.

De funrun draait niet zozeer om prestatie, maar om het plezier. Wel wordt er tijdens de 5 kilometerloop een tijdsregistratie bijgehouden. De nummers 1, 2 en 3 bij de dames en heren worden na afloop gehuldigd. Dj Fred Goedhart zorgt tijdens de Wielerronde en de Fun Run voor de muzikale sfeer. "Het unieke aan deze loop is dat je een aantal rondjes op hetzelfde wielerparcours loopt. Hierdoor kom je drie keer langs bij je supporters en je loopt in je eigen dorp, dat is natuurlijk extra leuk."

De kidsrun start om 13:00 uur. De kinderen hebben 15 minuten de tijd om de 1,5 km te lopen. "Er doen ook kinderen van 12 jaar mee, die makkelijk twee rondjes kunnen lopen." Om 13:15 uur start de Fun Run prestatieloop van 5 km. Het parcours is 1350 meter lang en loopt over de Wilhelminstraat, Oranjestraat, Prins Bernhardlaan, Krugerlaan en de Huygenslaan. De start vindt plaats bij de rode LOXAM boog op de Wilhelminastraat, de lopers finishen uiteindelijk bij de Huygenslaan. Deelnemers kunnen zich nog aanmelden tot 6 september. De kosten voor deelname zijn €5,- inclusief medaille en flesje water. Deelnemers kunnen zich ook dezelfde dag vanaf 11:30 uur inschrijven. De kosten bedragen dan €6,-.

Fundament Run Berkel heeft een lokaal karakter en wordt daarom ook ondersteund door andere ondernemers zoals: Paul & Paul, Steero B.V., en Bloemformule. "Zo zorgt Intersport Doesburg voor een leuke actie", zegt De Hair. "Berkelse ondernemers vinden het leuk als er iets in het dorp gebeurt." Wat betreft de inschrijvingen kan het volgens De Hair altijd beter. "Maar ik ben niet gauw tevreden."

Meer berichten