Norbert de Boer in zijn kantoor in Bergschenhoek. Foto: Amel Bali
Norbert de Boer in zijn kantoor in Bergschenhoek. Foto: Amel Bali (Foto: Amel Bali)

Sport en business, dé combinatie

  Sport

Amel Bali

Burger in het zonnetje

Volgens Norbert de Boer (41), is de combinatie van sport en business dé ultieme combinatie om meer handel te genereren. De geboren Bleiswijker en inmiddels Berkelaar is mede-aandeelhouder van Fundament Financieel Advies in Bergschenhoek en organiseert jaarlijks een reis naar een bekende berg in Europa, waar het bedrijf samen met een groep klanten al fietsend de berg beklimt. Over een week vertrekt de groep. Het kantoor is ingericht met als thema 'fietsen'.

BERGSCHENHOEK – De Boer studeerde bedrijfseconomie in Rotterdam. Na zijn studie is hij terechtgekomen in het bankwezen. "Ik ben ooit begonnen met een traineeship bij ABN AMRO daarna heb ik zes jaar bij ABN AMRO gewerkt." Met name het zakelijk financieren van bedrijven was zijn taak. "Ik heb dat gedaan voor eenmanszaakjes, maar ook voor hele grote bedrijven." De Boer zette zijn carrière voort bij de Rabobank. Hier heeft hij in totaal elf jaar gewerkt, waarvan hij de laatste vijf jaar rayondirecteur was. Hij was hier verantwoordelijk voor het marktgebied Rotterdam-Oost en Capelle aan den IJssel. "Er komt een moment dat je denkt: ga ik dit tot mijn pensioen blijven doen? Ik had het er onwijs naar mijn zin. De functie was mij op m'n lijf geschreven, maar de banken gingen steeds meer richting processen, terwijl ik een echte relatie-man ben. Ik ben een dealmaker en dat werd steeds minder belangrijk." Dat was het moment waarop de Boer het idee kreeg om voor zichzelf te beginnen. Hij besloot om de missende papieren en certificaten te halen en op zoek te gaan naar een partij, die goed is in woonhypotheken. Dat werd Fundament Financieel advies, een dienstverlener op het gebied van financiële dienstverlening in Schiedam, Vlaardingen en Bergschenhoek. "De vestiging in Bergschenhoek bestaat elf maanden. We zijn down to earth, we praten dezelfde taal als onze klanten."

Het kantoor is ingericht met als thema 'fietsen'. Toen de Boer nog bij de bank werkte, organiseerde hij fietsevents. Hij organiseerde de deelname aan Alpe d'Huez. "Daar gingen we elk jaar met 20 à 30 man naar toe. Het doel was om geld op te halen voor het KWF. In de afgelopen vier jaar hebben we 640.000 euro opgehaald. Dat zijn serieuze bedragen. De eigenaren van Fundament gingen elk jaar mee. Ze wisten daarom wat ze aan mij hadden." De tochten liepen zo goed, dat De Boer bedacht om een eigen businessclub op te richten. "We besloten om elk jaar in september naar een andere berg in Europa te gaan en deze fietsend te beklimmen." Vijf jaar geleden was de aftrap. Ze gingen met 15 mensen naar de Mont Ventoux in Frankrijk. "Elk jaar gaat er een bekend persoon mee. In de afgelopen jaren hebben ze ook de Stelvio in Italië beklommen, de Galibier in Frankrijk en de Gavia in Italië. Over een week vertrekt het gezelschap met 100 personen naar de Mont Ventoux, met als bekend gezicht Joop Zoetemelk. "Het doel van deze business club is om plezier te maken en contacten te leggen. De combinatie sport en business is een goede combinatie."

Meer berichten