Charissa Kuiper heeft met Nadia Choukri een tweede plek bereikt.
Charissa Kuiper heeft met Nadia Choukri een tweede plek bereikt. (Foto: )

Charissa Kuiper runner up bij Belgian Junior 2018

  Sport

Badmintonster Charissa Kuiper uit Bergschenhoek is afgelopen weekend samen met haar partner Nadia Choukri 2e geworden in de vrouwendubbel tijdens de Belgian Junior 2018 in Luik.

Bergschenhoek - Afgelopen weekend vond in Herstal (Luik) de Belgian Junior 2018 plaats. Charissa startte daar als derde geplaatste in de gemengddubbel met haar partner Brian Wassink, maar helaas verloren zij afgelopen vrijdag in de 2e ronde van een ander Nederlands koppel.

In de vrouwendubbel vormde Charissa voor het eerst een koppel met Nadia Choukri en zij wisten de finale te bereiken door in de eerste ronde het Duitse koppel Maria Kuse en Tabea Tirschmann in twee sets te verslaan. Vervolgens hadden zij een walk over in de kwartfinale vanwege een blessure bij het Belgische koppel Kirsten Boonen en Joke de Langhe en tenslotte wonnen ze in de halve finale in twee sets van het Engelse koppel Amy Hayhoe en Natalia Mitchell. Het Duitse koppel Leona Michalski en Tuc Phuong Nguyen was in de finale echter in twee sets te sterk voor het Nederlandse koppel, maar al met al is de 2e plek op de Belgian Junior een goed resultaat voor voor beide door FZ Forza gesponsorde spelers.

Meer berichten