Zo'n 37 deelnemers deden mee aan deze editie van de Molentocht.
Zo'n 37 deelnemers deden mee aan deze editie van de Molentocht. (Foto: )

Mooie zonnige tocht langs de molens

  Sport

Door de redactie

Voor de zevende keer werd er op 29 september door Rolski en langlaufvereniging RW Rottemeren de Molentocht georganiseerd. En net als bij alle voorgaande edities was het weer een prachtige dag om te sporten!

Bergschenhoek - De Molentocht wordt georganiseerd voor rolskiërs, skikes (een soort rolski's met luchtbanden) en Nordic Walkers. De afstanden zijn 15 km nordic walking en 15, 25 en 70 kilometer op de rolski's of skike's. Omdat RW Rottemeren dit jaar 40 jaar bestaat is er ook een afstand van 40 kilometer toegevoegd.

Hoewel er dit jaar geen nordic walkers zich hadden aangemeld, deden er toch zo'n 37 deelnemers mee aan de andere afstanden. De deelnemers voor de 70 kilometer moesten vroeg op. Al om 7:15 uur starten vier deelnemers die de klassieke techniek beoefenen. Om 8.00 uur de overige deelnemers van de 70km die de skatetechniek beoefenen. Met de rolski's wordt dan de schaatspas gemaakt. De deelnemers van de 70 kilometer reisden via Nootdorp naar de recreatiegebieden Dobbeblas, Vlietlanden, en via de polder bij Zoeterwoude naar het Bentwoud om dan langs de Rotte weer terug te keren.

De deelnemers voor de andere afstanden zijn om 10.00 uur gestart van het clubgebouw in Bergschenhoek. De 25 kilometer ging langs de Rotte en door de Eendrachtspolder. De 40-kilometerroute volgde hetzelfde traject met een extra lus door het Bentwoud.
Dit jaar deden er als experiment voor het eerst twee inline skaters mee. Volgens de dames voor herhaling vatbaar en ook voor ons.
Rond 13.30 uur waren alle deelnemers aan de verschillende afstanden binnen. Iedereen was het er over eens dat het een geslaagde dag was. Blijft de vraag hoeveel molens de deelnemers hebben gezien langs de routes? Best veel, luidt het antwoord.
Enthousiastelingen kunnen nu alvast in de agenda noteren: de 8e editie vindt eind september 2019 plaats.

Meer berichten