Spelers van BVCB 2 poseren met wethouder Ankie van Tatenhove en voorzitter Andy Bezem (r) op het nieuwe veld. Foto: Kees van Rongen
Spelers van BVCB 2 poseren met wethouder Ankie van Tatenhove en voorzitter Andy Bezem (r) op het nieuwe veld. Foto: Kees van Rongen (Foto: )

Twee nieuwe kunstgrasvelden BVCB

  Sport

Kees van Rongen

Wethouder Ankie van Tatenhove kwam zaterdagmorgen niet met lege handen naar voetbalvereniging BVCB om de twee nieuwe kunstgrasvelden officieel te openen. Voorzitter Andy Bezem van BVCB was in zijn nopjes met de grote luchtfoto van het sportcomplex.

Bergschenhoek - "De luchtfoto krijgt een ereplek in de kantine," beloofde Bezem. Op zijn beurt gaf hij de wethouder de gesigneerde wedstrijdbal van BVCB 2, dat even later tegen Lyra op het gerenoveerde kunstgrasveld een doelpuntrijke wedstrijd speelde: 4-4.

"Sporten is erg belangrijk," vindt sportwethouder Van Tatenhove. "Het draagt bij aan een gezonde, sportieve en betrokken samenleving. Daar horen goede accommodaties bij."

Overigens werd tot de aanleg van de kunstgrasvelden niet zo maar besloten. "Het eerste gesprek met de gemeente was in februari 2016. Behalve dat veld 2 moest worden gerenoveerd, vonden we dat veld 3, dat als tennisveld werd gebruikt, een echt voetbalveld moest worden," vertelt Bezem. "Het ledental van de tennisafdeling was zo teruggelopen, dat het veld niet meer rendabel was. Voor voetbal blijkt een andere ondergrond noodzakelijk."

Belangrijk was ook dat de zwarte rubberkorrels van autobanden niet meer werden gebruikt voor de nieuwe kunstgrasvelden. De gemeente koos Greenfields, een FIFA gecertificeerde producent van kunstgras, voor de aanleg. Dit bedrijf werkt met de kunststof TPE-korrels.

Twee jaar na het eerste gesprek kon dit voorjaar met de aanleg van de kunstgrasvelden worden begonnen. "De gemeente dacht wel zo'n acht tot tien weken nodig te hebben. Dat viel met drieënhalve week per veld erg mee," zegt secretaris Theo Keijzer. "We konden nu de velden, die we hard nodig hadden, al gebruiken tijdens de toernooien in mei."

Door de twee nieuwe kunstgrasvelden heeft BVCB een van de twee velden, die aan de andere kant van het Sporthoekpad liggen, teruggegeven aan de gemeente. "Hierdoor is het oversteken voor de jongste jeugd niet meer nodig," zegt Keijzer. De vereniging met in totaal zo'n 1100 leden, telt 700 jeugdleden. BVCB beschikt nu over vier kunstgrasvelden en twee natuurgrasvelden.

Wethouder Van Tatenhove: "We hebben als gemeente graag willen investeren in het sportcomplex. Deze investering is te rechtvaardigen, als we kijken naar de groei van Lansingerland."

"De hoge huur is nog wel een puntje," meent secretaris Keijzer. "In vergelijking met andere clubs in de omgeving betalen we twee keer zoveel. De laatste vijf jaar ging de huur jaarlijks met 5,5% omhoog. Nu wil de gemeente de huur bevriezen. Dat klinkt mooi, maar per 1 januari vervalt 6% BTW. Dat voordeel krijgen we niet, als de gemeente het huurbedrag inclusief de BTW bevriest. Dus daarover willen we nog wel even praten," aldus Keijzer.

Meer berichten