Wolter Manders (links) en Martijn Kruijt (rechts) streven naar sport voor iedereen. Foto: Ben Giesbers.
Wolter Manders (links) en Martijn Kruijt (rechts) streven naar sport voor iedereen. Foto: Ben Giesbers. (Foto: Ben Giesbers)

Hockeyvereniging haalt drempels weg

  Sport

Redactie

"Het lijkt wel geruisloos voorbijgegaan, de week van de toegankelijkheid in oktober," zegt Martijn Kruijt, voorzitter van Hockeyvereniging Bleiswijk. "En dat is toch jammer. Zo’n 20 procent van de mensen kunnen niet zomaar doen wat ze graag zouden willen. En dat heeft alles te maken met toegankelijkheid van musea, sportclubs, natuurgebieden en dergelijke."

Bleiswijk - "Voor ons geldt dat iedereen bij ons van harte welkom is," vult Wolter Manders aan, oud-voorzitter en trekker van het maatschappelijk plan wat hij schreef voor de hockeyclub. "Hoe mooi is het om iedereen die wil sporten op het veld actief en met veel plezier bezig te zien? En dat willen wij graag mogelijk maken. We hebben al een G-hockeyteam voor kinderen met een beperking en willen ook graag een LG-team voor sporters met een lichamelijke beperking. Maar ja, daarvoor moest wel een en ander gebeuren! Zo was ons sanitair hopeloos verouderd en hadden we geen MIVA-toilet."

Inmiddels heeft de hockeyvereniging een compleet vernieuwd sanitair met MIVA-toilet en is de ingang toegankelijk gemaakt voor rolstoelen. "Dat hebben we als vereniging samen met sponsors, de Parkzoomloop van vorig jaar, een sponsorwandelvierdaagse van een betrokken ouder en een bijdrage vanuit het Fonds Gehandicaptensport toch voor elkaar gekregen," vertelt Wolter Manders trots.

"En dat," vult Martijn aan. "is nu ook juist de kern van ons maatschappelijk plan. Samen bereik je veel meer! Wij gaan ons als sportvereniging samen met de gemeente sterk maken voor sport voor iedereen. Net als vele verenigingen in Lansingerland natuurlijk. Want, vergis je niet elke vereniging is maatschappelijk betrokken. Dat vertelde ik ook in een presentatie over ons maatschappelijk plan op de avond van de sport. Wij hopen dat veel verenigingen ons voorbeeld volgen en starten met het toegankelijk maken van hun clubhuis, voor sporters en toeschouwers met een beperking. Weg met de drempels!"

 

Meer berichten