Foto: Hans Korbee

Bijna 1000 lopers tijdens de Plantise Kassenloop

  Sport

Afgelopen zaterdag de Plantise Kasseloop plaats in de kassen van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan in Bleiswijk. Eenmaal per jaar wordt er een moderne blik achter de glasgevel gegund aan sportievelingen. Met maar liefst 978 inschrijvingen en veel publiek kan de organisatie terugkijken op een geslaagde editie.

Bleiswijk - Voor het eerst vond dit hardloopevenement plaats onder de naam Plantise Kassenloop (voorheen Leo Ammerlaan-loop), omdat Plantenkwekerij Leo Ammerlaan samen met de plantenkwekers Van der Lugt en de Grow Group verder gaat onder de naam Plantise.

De loop door de bedrijfsruimte en de kas over verschillende afstanden (10 km, 5 km en twee Kidsruns) is voor zowel de hardloper als publiek een belevenis. In de bedrijfsruimte is de temperatuur voor de hardloper goed, in de kas tussen het gewas is het warmer en de luchtvochtigheid beduidend hoger. De klimaatverschillen tijdens de loop, maken het tot een uitdaging voor de lopers. Dit maakt dit grote indoor-evenement uniek in de hardloopwereld.

Het startschot op alle afstanden werd gelost door de 86-jarige grondlegger van het bedrijf, Leo Ammerlaan. Vervolgens mochten alle deelnemers een mooie route lopen met een aantal winnaar. Maarten van Zetten haalde met 34.07 bij de heren 10 km de snelste tijd. Bij dames werd Annick Taselaar eerste (40.32), die het parcoursrecord daarmee verbeterde met 15 seconden. Bij de 5 km behaalde Victor Geraedts (17.33) de eerste plek bij de heren en Jolijn Swager (19.24) bij de dames. Ook Swager verbeterde het parcoursrecord met 15 seconden.

Als laatste onderdeel werden er twee Kidsruns gelopen. Aangemoedigd door vele fans, waaronder natuurlijk vele ouders en grootouders, liepen de jongsten van 4 tot 10 jaar een ronde van 1667 meter. Winnaar bij de jongens werd Guus Doodeman (6.30) en bij de meisjes werd Yuki Chen eerste (7.30). De Kidsrun van kinderen t/m 14 jaar over twee ronden werd gewonnen bij de jongens door Stan Winter (12.35), met dezelfde tijd als het parcoursrecord! Bij de meisjes won Quinty Verbakel (13.51).

Alle deelnemers kregen als beloning een herinnering mee. Kijk voor alle uitslagen en foto's op: www.plantise.com/loop

Voor jonge kinderen waren er activiteiten op het plein georganiseerd door de vrijwilligers van de Stichting Baobab Kids; schminken, knutselen tekenen en andere spelactiviteiten.

Dankzij vele vrijwilligers, sponsoring en deelnemers is er maar liefst €9000,- opgehaald. Deze opbrengst gaat in zijn geheel naar de drie goede doelen van deze editie: Het Westpolderhuis in Berkel en Rodenrijs, CF Run team Ren voor Ben en de Stichting Baobab Kids in Malawi.

De datum voor volgend jaar staat vast, namelijk zaterdag 1 februari 2020. Iedereen is dan weer welkom in de kas van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan voor de Plantise Kassenloop. Dit is dan de 10e editie en dat wordt zeker gevierd.

Meer berichten