Revanche van De Joepster!

  Sport


In februari van dit jaar begon Joep Breedveld, ook wel De Joepster uit Berkel en Rodenrijs, het kartseizoen 2019 op spetterende wijze door het behalen met een glansrijke overwinning van de WinterCup op de baan van Strijen. Na de WinterCup is Joep zich gaan focussen op het Nederlands Kampioenschap Chrono 4Takt, met als doel zijn 3e plek in het eindklassement van 2018 te verbeteren. Dat bleek niet zo makkelijk tijdens de eerste wedstrijden, maar afgelopen weekend nam Joep revanche met een spetterend resultaat!

Berkel en Rodenrijs - In maart reed hij de eerste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap. Die wedstrijd werd gereden op de baan van Lelystad. Door de chaotische omstandigheden van westerstorm, regen en natte sneeuw dat weekend was het heel lastig de juiste afstelling te vinden en ondanks dat Joep de kart goed op de baan hield, lukte het niet om in die wedstrijd het podium te halen en werd hij 5e in het dagklassement.

In april was de baan van Circuitpark Berghem de plek waar het moest gebeuren. Joep had daar veel getraind en reed de snelste rondetijden van iedereen. De voorbereiding was meer dan goed en Joep had ook enorm veel zin in dat wedstrijdweekend. Dat hij in vorm was bleek wel toen hij in de kwalificatie de snelste tijd neerzette, en dus mocht starten van Pole Position in de eerste heat (race). Die eerste heat won hij en dus startte hij de tweede heat ook vanaf P1. Helaas werd hij in die heat van achteren aangereden, waardoor hij het luchtfilter van zijn motor verloor en hij de baan af moest en dus uitviel in die heat. Een grote teleurstelling! Re meer ook omdat hij daardoor de derde en laatste heat vanaf de laatste positie moest starten. Joep herpakte zich echter en liet zien wat hij kon: hij racete van de 22e naar de 6e plek in 10 minuten! En dat niet alleen: hij reed ook het baanrecord! Topprestatie, maar door uitval in de tweede heat helaas weer niet genoeg punten voor een podium in het dagklassement.

Tijd voor revanche en dus ging De Joepster er vol voor om tijdens de derde wedstrijd van het kampioenschap een podium te halen. En zo ver was het dit weekend: op de mooie TT Junior Track in Assen vond het 3e event van het NK Chrono 4Takt plaats. Op vrijdag en zaterdag waren de trainingen en Joep reed vanaf het begin de snelste tijden, maar toch kwamen de andere rijders in de loop van het weekend dichterbij... Het beloofde spannend te worden!

Tijdens de kwalificatie lag Joep lange tijd op P1 maar net in de laatste ronde ging de nummer 2 onder zijn tijd door en pakte pole. De eerste heat moest Joep dus starten vanaf P2. En wat een start had hij die eerste heat! Hij nam direct de leiding en reed snel weg van de rest! Hij won de wedstrijd met 5 seconden voorsprong. Ook de tweede heat was Joep de sterkste en pakte wederom de winst met 7 seconden voorsprong. De laatste heat reed hij helemaal de sterren van de hemel en ging met een voorsprong van bijna 10 seconden over de finish! Hij pakte hiermee 3x P1 in twee verschillende klasses: in zijn eigen klasse en in de vrije klasse. En niet te vergeten... ook op deze baan zette hij het baanrecord op zijn naam! Kortom, een geweldig succesvol weekend voor De Joepster waarin hij een dubbel podium pakte en twee vette bekers mee naar huis mocht nemen!

De volgende wedstrijd staat in juli gepland op Raceway Venray en Joep heeft er nu al zin in!

Joep wordt in zijn kartavontuur gesteund door een aantal trotse sponsors, waaronder de lokale, Berkelse ondernemers Quinto Kappers, GSM Berkel en Kantoorboekhandel Van Atten, en verder ook door:
Breedveld Garage&Transport, Breedveld Zuigtechniek, AVS Lastechniek&Montage, Droogsma Technical Services, Global Plants Export B.V., Haitsma Engraving, QSP, Six Pack Speedshop, Sülzle Transport, Van Tienen Drankautomaten, Werkman Autobanden, X-Pair en zijn oma!
Wilt u ook één van zijn trotse sponsors worden? Stuur dan een e-mail naar joep.breedveld@hotmail.com en dan neemt hij zeker contact met u op!

Meer berichten