Demi Vollering tijdens een van haar wedstrijden
Demi Vollering tijdens een van haar wedstrijden (Foto: privé foto)

Demi Vollering gaat naar het EK

  Sport

Amel Bali

Burger in het zonnetje

Op 10 augustus neemt Demi Vollering uit Berkel en Rodenrijs deel aan de Europese kampioenschappen. Demi heeft hoge verwachtingen van haar ploeg Parkhotel Valkenburg. "Ik denk dat we sowieso wel kans maken op een podiumplaats. Ik zal dan voor het eerst in oranje rijden, dus dat is dubbel speciaal." Als kind had Demi een droom om professioneel te wielrennen. Het duurde even voordat ze eraan kon werken, maar inmiddels heeft ze haar droom waar gemaakt en verdient ze haar geld met het liefst wat ze doet, namelijk wielrennen.

BERKEL EN RODENRIJS – De liefde voor het wielrennen zat er bij Demi al vroeg in. "Toen ik klein was wilde ik al heel graag op een racefiets wedstrijden rijden." Voor Demi was het destijds wel lastig, omdat de wedstrijden door heel het land plaatsvonden. "Ik heb ook nog twee zusjes en een broertje, dus dat ging niet." Toen Demi in groep acht van de basisschool zat, begon ze te rijden bij Toerclub Pijnacker. Op haar 16e zette ze de stap richting het wedstrijdrijden. Demi werd lid van wielervereniging RWC Ahoy. "Ik ging hier echte wedstrijdjes rijden, dat vond ik superleuk", zegt Demi enthousiast. Omdat Demi pas op latere leeftijd begon met wielrennen, had ze in eerste instantie een achterstand op de andere meiden. "Vooral het tactische vlak van het rijden, had ik nog niet helemaal door." Toch zag haar trainer dat ze talent had. "Hij zei ook altijd dat ik precies de juiste bouw had om te wielrennen, maar ik trainde nog niet veel en mijn resultaten waren ook nog niet heel goed."

De ommekeer bij Demi kwam pas het afgelopen jaar. "Ik ging toen met trainer Stefan van Klink werken, toen ging het heel hard en kwamen de resultaten." Demi krijgt van haar trainer een trainingsschema op een app, die zij dan zelfstandig uitvoert. De app laat precies zien hoeveel er per dag gerust en getraind dient te worden. Ook kan Demi invullen hoe ze zich voelt, hoe goed of hoeveel ze heeft geslapen etc. Aan de hand van deze informatie maakt haar trainer een schema op maat. "Dat is wel fijn, want hij heeft er voor geleerd en weet wanneer ik op m'n best kan zijn." Dat heeft het afgelopen jaar ook goed geholpen. Demi won dit jaar de Volta Limburg Classic en behaalde later de zevende plaats tijdens de Amstel Gold Race en werd ze derde tijdens de Luik-Bastenaken-Luik. "Mijn derde plek is voor mij het meest bijzondere en waar ik het meeste waarde aan hecht, omdat het een hele zware en belangrijke wedstrijd is. Demi vindt lange duur trainingen het leukste. "Mijn vriend woont nu in Zwitserland. Daar vind ik het heerlijk om door de bergen en de natuur te fietsen. Het geeft me heel veel rust en een vrij gevoel. Het fietsen en vooral de sprint vindt ik het leukste, omdat je dan vol adrenaline zitten. Dat is super gaaf!"

Meer berichten