De Joepster doet het weer!

  Sport

Grote prijzen voor karter Joep uit Berkel en Rodenrijs. Al voor de zomervakantie liet hij al veelbelovende ritten zien tijdens het Nederlands Kampioenschap. In de laatste twee wedstrijdenweekenden mocht hij opnieuw met prijzen mee naar huis nemen.

Berkel en Rodenrijs - Het vierde raceweekend van het NK Chrono 4Takt werd verreden in juni op Raceway Venray. Samen met zijn vader als trainer en monteur, en zijn moeder als coach en beste supporter ooit, heeft Joep vele uren getraind op de enige kartbaan in Nederland in het midden van de Oval Track. Tijdens het wedstrijdweekend bleek wel dat die uren niet voor niets geweest waren. Joep reed tijdens de kwalificatie de snelste rondetijd ooit gereden in zijn klasse op die baan, met zelfs bijna 8tiende seconde voorsprong op nummer twee! Net als in de NK race in Berghem eerder dit jaar mocht hij starten van Pole Position!

Helaas kon hij door een poepstart (zoals Olav Mol het zou noemen) die eerste plek niet behouden, en reed hij drie keer naar P2 in de races van dat weekend, zowel in zijn eigen klasse Parolin RK1, als ook in de Combined RK1. Toch mooi twee dikke bekers voor De Joepster!

Afgelopen weekend was het tijd voor het vijfde wedstrijdweekend van de NK Chrono 4Takt en wel op de baan van Strijen, de baan waar De Joepster het kartseizoen in februari van dit jaar begon als grote winnaar van de Wintercup georganiseerd door Circuit Strijen samen met Kartfestival.

De hele zomer heeft Joep samen met zijn ouders hard getraind op het rijden van de beste lijnen op deze baan, hittegolf of geen hittegolf, en met succes! Na de vrije trainingen op vrijdag en zaterdag waarin hij telkens zo'n beetje de snelste was, reed hij in de kwalificatie ook de snelste rondetijd en mocht dus de races van zondag starten van Pole Position, zijn derde van dit seizoen!

In de kartwereld zegt men: "Op Strijen leer je rijden!" en dat is wat Joep zondag heeft laten zien tijdens de races: hij reed 3x naar P1 met 7 tot 9 seconden voorsprong op nummer 2, en mocht dus aan het einde van het weekend de hoogste trede van het podium betreden in zowel zijn eigen klasse als de Combined RK1 klasse! Wederom mocht De Joepster naar huis met twee grote bekers!

De laatste wedstrijd van het kampioenschap staat half oktober gepland op het Circuit de Landsard in Eindhoven en Joep heeft er nu al zin in! 

Joep wordt in zijn kartavontuur gesteund door een aantal trotse sponsors, waaronder de lokale, Berkelse ondernemers Quinto Kappers, GSM Berkel, Kantoorboekhandel Van Atten en restaurant Pasto! Wilt u ook één van zijn trotse sponsors worden? Stuur dan een email naar joep.breedveld@hotmail.com en dan neemt hij zeker contact met u op!

Meer berichten