Er gloort een hoopvolle toekomst op deze locatie in het Bergse Bos, nu afgeschermd door bouwhekken en een beveiligingscamera, naast een favoriete vissersstek.  Foto: GvL
Er gloort een hoopvolle toekomst op deze locatie in het Bergse Bos, nu afgeschermd door bouwhekken en een beveiligingscamera, naast een favoriete vissersstek. Foto: GvL (Foto: Gerrit van Loon)

Boathouse op plek van Hoekse Hout

  Zakelijk

Door Gerrit van Loon

Op de locatie van de weggerotte en nu totaal gesloopte horecagelegenheid Hoekse Hout komt een nieuw boathouse. De nieuwe eigenaren mikken op een opening na de zomer 2018.

Bergschenhoek – De overdracht van het Hoekse Hout van de curator aan de nieuwe eigenaren, verenigd in Kamiska B.V aan de Straatweg in Rotterdam, vond eind oktober plaats. De verkoop had veel voeten in de aarde. Dat kwam vanwege de erfpacht en de bemoeienis van het recreatieschap. Er was voor de locatie, die niet ver af komt te liggen van de nieuwe snelweg A13/16 door het Lage Bergse Bos, veel interesse van horecaondernemers. Die stuitten op enorme voorwaarden. "De kosten qua opknappen lagen voor mij gigantisch hoog. Het dak was lek en je kunt niet een stukje dak vervangen, dus heel het dak moest eraf", laat een lokale ondernemer weten die interesse had.

De nieuwe eigenaren Martin Veerman en Robert-Jan Schampers, die ook achter roofbar The Suicide Club op het Groothandelsgebouw Rotterdam zitten, pakken het groots aan. Ze hebben de boel helemaal laten slopen en gaan er een boathouse in de style van het Boathouse in het Kralingse Bos in Rotterdam voor terugzetten. "We gaan inderdaad een horecagelegenheid terugbouwen", wil een medewerker van Kamiska er verder niet te veel over kwijt. De gemeente Lansingerland kon niet op tijd reageren. Ondernemer Robert-Jan Schampers begon in 2015 in Berkel met een andere partner sportschool The Fitness Lounge aan de Celsiusstraat.

Er gloort een hoopvolle toekomst op deze locatie in het Bergse Bos, nu afgeschermd door bouwhekken en een beveiligingscamera, naast een favoriete vissersstek. Het verleden van het Hoekse Hout ging niet over rozen. De toenmalige eigenaren Hans de Bruinen en zijn vriend Rob Beker dachten in 'koper' Marcel van Werkhoven die er Kibs en Rips begon een opvolger te hebben. Dat liep anders. Deze Van Werkhoven werd tijdens het koopproces door AVRO/TROS tv-programma Opgelicht ontmaskerd. Van Werkhoven stelde zich voor als bedrijfsmanager die beide zaken (de twee eigenaren hadden destijds ook sauna 'Spartacus' in Rotterdam) wilde overnemen.

Lansingerland twijfelde aan de goede bedoelingen en de vergunningsaanvraag van Marcel die zich schielijk terugtrok en de mannen, ondanks getekende contracten, berooid achter liet. Inboedel werd vernield of gestolen. Na jaren van verpaupering en krakers die er hun intrek in namen, kocht de curator enkele jaren terug de locatie. Het bleef een tijd stil totdat de interesse de afgelopen jaren aantrok. Met de nieuwe ervaren eigenaren heeft dit stukje bos eindelijk een goede toekomst.

Meer berichten