Vicky de Gruijter voor de fotostudio.
Vicky de Gruijter voor de fotostudio. (Foto: Amel Bali)

Tweede editie Summer Market

  Zakelijk

Amel Bali

Zaterdag 25 augustus organiseren de ondernemers van ´de Weide´ aan de Noorderparklaan in Bergschenhoek, de tweede editie van Summer Market. "Dit is een lokaal initiatief voor alle ondernemers en vooral de startende ondernemers. "We hebben bijna alle lokale ondernemers uit de regio benaderd. Weinig mensen weten wat hier precies zit. Op deze manier willen we de ondernemers ook promoten en in het licht zetten", vertelt Vicky de Gruijter, eigenaresse van fotostudio VG Fotografie.

BERGSCHENHOEK – De Gruijter nam samen met haar zus Shirley de Gruijter het initiatief voor de Summer Market. Shirley heeft een praktijk voor medische en cosmetische behandelingen. De praktijk viert op 25 augustus haar vijfjarig bestaan. "Shirly zal dan ook uitpakken met extra aanbiedingen", verklapt Vicky.

In 2016 organiseerde de ondernemers van de Weide samen een family fair bij de Rooy auto´s. "Dat hebben we toen samen gedaan, omdat we op een leuke en voordelige manier reclame wilden maken. Dat was een leuk succes alleen, wilden we ook onze eigen locatie promoten." Het gebouw de Weide was voorheen een schoolgebouw. "Hierachter hebben we een groot schoolplein, zo kwamen we op het idee om de Summer Market van vorig jaar op het schoolplein te houden, dat was erg leuk."

Dit jaar willen de zussen de Gruijter groter uitpakken. Ze hebben een aanvraag ingediend bij de gemeente om de straat af te sluiten en de overkant met het plein erbij te betrekken. "We willen groter uitpakken en verwachten een grotere branche te bereiken, met meer ondernemers en meer bezoekers dan vorig jaar. We hopen dat de gemeente hierin meegaat."

"We hopen ook dat veel ondernemers zich aan zullen sluiten om deel te nemen. Het is een leuk initiatief om met elkaar te netwerken en je product of dienst aan te bieden aan de lokale klant." Naast ondernemers is er ook een rommelmarkt voor particulieren. Iedereen kan een kleedje huren voor €10,- of een rommelmarkt kraam voor €35,-. Daarnaast zijn er voor ondernemers uitgebreidere en luxere kramen. Deze bedragen €45,- excl. Btw. "We hebben een beperkte beschikbaarheid. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Vicky verwacht tussen 30 en 35 kramen uit te komen. Daarnaast zijn er ook activiteiten voor kinderen. Ze wilt de Summer Market ook graag verbinden aan een goed doel. Hiervoor heeft ze KiKa benaderd. Ondernemers en particulieren die zich aan willen melden kunnen dit uiterlijk tot woensdag 4 juli doen, via het e-mailadres deweidebergschenhoek@outlook.com.

Meer berichten