Foto: Amel Bali

Pas 18 jaar en succesvol ondernemer

  Zakelijk

Amel Bali

Ondernemer in het zonnetje

Deze week geen burger in het zonnetje, maar een ondernemer in het zonnetje. Roderick van Empel (18) uit Hillegersberg is eigenaar van Splendid Media in Bergschenhoek. Zonder diploma op zak begon hij, geheel op eigen kracht, in februari 2018 zijn mediabedrijf. Deze maakte in een paar maanden tijd, een flinke groeispurt. Op zijn 18e gaf hij leiding aan tien man personeel en heeft hij op dit moment plannen om in 2019 nog twee vestigingen te openen in Utrecht en Amsterdam

BERGSCHENHOEK – In 2017 zakte Roderick voor zijn eindexamen mavo. "Van mijn vader kreeg ik een jaar de tijd om mezelf te bewijzen. Bewijzen dat ik op eigen voeten kon staan en mijn eigen broek kon ophouden. Als dat niet zo was, moest ik weer terug naar de schoolbanken. Ik heb meteen een bijbaan in de horeca gezocht, omdat ik daar altijd wat mee wilde doen. Ik kon hier leren wat hard werken is. Daarnaast maakte ik videootjes voor kennissen." Gaandeweg realiseerde Roderick zich dat dit was wat hij wilde doen en een team nodig had om meer en mooiere projecten te kunnen realiseren.

In februari 2018 werd Roderick 18 jaar. Vlak na zijn 18e verjaardag in maart, begon hij zijn bedrijf Splendid Media. De BV werd opgericht, een kantoor werd gehuurd en de eerste werknemer werd in dienst genomen. "Zo stond de stok achter de deur", vertelt Roderick. "Je maakt kosten, die je moet dekken." Roderick begon in een klein kantoor op de Weena in Rotterdam, maar het bedrijf groeide hard en de opdrachten bleven komen. "Op een gegeven moment wilden we een eigen pand, zo kwam ik in Bergschenhoek terecht."

Als 18-jarige valt het niet altijd mee om direct serieus te worden genomen. "Ik kwam wel eens binnen bij bedrijven en dan werd ik gezien als stagiaire. Als ik nu ergens binnen kom, weten ze wie ik ben. Ik probeer het professioneel aan te pakken en de leeftijd aan de kant te zetten." Gaandeweg heeft Roderick een keuze moeten maken in zijn werkzaamheden. "Ik vond het creatieve gedeelte erg leuk, maar ook het ondernemen. Ik heb toen een keuze gemaakt om meer te focussen op de bedrijfsvoering en doorgroeimogelijkheden van het bedrijf. Op dit moment staat een nieuwe vestiging van Splendid Media in Utrecht in de startblokken. "Medio mei gaat deze van start. Ik geloof in spreiding. Als ik een klant in Hilversum heb en die wil over een half uur een fotograaf hebben, dan kan ik nu geen 'ja' zeggen. Het bedrijf heeft ook plannen om tussen augustus en november een vestiging in Amsterdam te openen. Sky is the limit, zijn dromen gaan verder dan alleen ondernemen in Nederland. Ooit wil Roderick graag een eigen horecatent runnen, het liefst in Spanje. "Marbella lijkt me een vette plek", besluit hij.

Meer berichten